OMS avertizează: Pandemia este în fază critică în regiunea Asia-Pacific, infectările și decesele au crescut brusc

Pandemia de coronavirus este în „fază critică” în regiunea Asia-Pacific și trebuie făcut tot posibilul pentru a limita acum transmiterea şi apariţia unor variante mai periculoase, a avertizat, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează DPA.

Numărul de cazuri şi decese de COVID-19 în ţările din Asia-Pacific „creşte brusc”, în principal din cauza variantei extrem de contagioase Delta a coronavirusului, a declarat Takeshi Kasai, director regional al OMS în regiunea Pacificului de Vest.

În primele trei săptămâni ale lunii august, 10% din cazurile globale de COVID-19 şi mai mult de 8% din decesele la nivel mondial au fost în această regiune, a spus el.

„În această fază critică a pandemiei, trebuie să lucrăm împreună”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă online, scrie Agerpres.

Odată cu creşterea cazurilor în mai multe ţări din regiune, două scenarii sunt posibile în lunile următoare, a notat Kasai.

Primul scenariu este unul în care riscul de COVID-19 este redus şi poate fi gestionat ca gripa sezonieră şi alte boli prevenite prin vaccinare şi măsuri de prevenţie, a spus el.

„Al doilea scenariu este când alte variante mai periculoase sunt capabile să evolueze, variante care se răspândesc chiar mai uşor, provoacă boli mai severe sau sunt rezistente la vaccinurile existente. Acest scenariu şi toate costurile asociate legate de sănătate, sociale şi economice (…) este ceea ce vrem să evităm dacă este posibil. Cel mai bun mod în care putem face acest lucru este să facem tot ce putem pentru a limita acum transmiterea”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...