OMS avertizează! Urmează o variantă mai periculoasă decât Omicron?

Delta, Omicron, Flurona, iar experții OMS mai anunță eventuale variante ale coronavirusului. În prezent, omenirea se confruntă cu un record absolut de noi infectări generate de tulpina Omicron.

Săptămâna trecută, în lume, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de cazuri de COVID-19, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), avertizând că noua variantă a SARS-CoV-2 va produce un adevărat „tsunami”, iar speculațiile potrivit cărora Omicron va fi ultima tulpină cu care ne vom confrunta nu sunt chiar adevărate.

Cazurile la nivel global de COVID-19 au crescut cu 70%, în săptămâna dintre 27 decembrie şi 2 ianuarie, însă numărul deceselor provocate de boală au scăzut cu 10% în această perioadă, potrivit raportului epidemiologic publicat joi de OMS, citat de abcnews.

Săptămâna trecută am înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că aceste cifre nu sunt cu siguranță cele reale, din cauza testării reduse în perioada sărbătorilor.

Varianta Omicron nu ar trebui să fie considerată „uşoară”, a subliniat șeful OMS.

Deşi infecţia cu Omicron pare într-adevăr mai puţin severă în comparaţie cu Delta, mai ales pentru persoanele vaccinate, acest lucru nu înseamnă că ea ar trebui clasificată drept uşoară. La fel ca variantele precedente, Omicron trimite oameni la spital şi omoară oameni”, a adăugat directorul OMS.

Totodată, experții OMS avertizează că speculațiile potrivit cărora Omicron ar putea fi ultima variantă cu care ne vom confrunta în această pandemie sunt doar speranțe. „Există multă energie în acest virus”, a precizat șeful OMS pentru urgențe, dr. Michael Ryan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...