OMS, îndemn pentru statele din Europa: Puneți cazurile de contact în carantină

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) însărcinat cu probleme de urgență sanitară, Michael Ryan, îndeamnă autoritățile să plaseze în carantină cazurile de contact, în contextul unei creșteri îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu coronavirus într-o mare parte a Europei și a Statelor Unite.

”Dacă mi-aş putea pune o dorinţă magică pentru a îmbunătăţi un lucru pe care ar trebui să-l îmbunătăţim cu adevărat, aceasta ar fi să mă asigur că fiecare persoană care s-a aflat în contact cu un caz confirmat de covid-19 este pusă în carantină pe perioada necesară, pentru a întrerupe lanţul transmiterii”, a declarat luni la Geneva, în conferinţa sa de presă bisăptămânală Michael Ryan.

”Eu nu cred că acest lucru se întâmplă sau că este făcut în mod sistematic”, iar acesta ”unul dintre principalele motive pentru care vedem bilanţuri atât de mari”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, aproape jumătate dintre membrii regiunii europene a OMS (28 de state) au înregistrat o creștere cu 50% a numărului infecțiilor săptămâna trecută.

Dr. Ryan este îngrijorat de faptul că numărul spitalizărilor şi deceselor începe ”să imite” această tendinţă, chiar dacă a subliniat că OMS este intrigată şi anchetează cu privire la posibilitatea ca oamenii afectaţi ”să aibă doze mai slabe de expunere” şi să fie, astfel, în general, mai puţin atinse grav, conform News.ro.

În Europa, invers faţă de Asia – unde eforturile de urmărire şi de plasare în carantină au fost menţinute -, perioadele de carantină din primăvară au fost urmate, în multe cazuri, de o relaxare, atât a autorităţilor, cât şi a oamenilor.

”Ştiu că oamenii s-au săturat, dar acest virus a arătat că dacă lăsăm garda jos poate reapărea în mare viteză şi ameninţa spitalele şi sistemele de sănătate”, a avertizat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...