OMS caută originea Sars-Cov-2 care a ucis, la nivel global, 6,6 milioane de oameni

În legătură cu geneza lui Sars-Cov-2, care a ucis 6,6 milioane de oameni, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a spus că sunt în discuție toate ipotezele, inclusiv cea potrivit căreia virusul ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 650 de milioane de cazuri de infecție Covid-19 și peste 6,6 milioane de decese au fost înregistrate de la debutul pandemiei.

Totuși, OMS consideră că aceste cifre sunt departe de realitate. Ne vom confrunta cu numeroase incertitudini și provocări în 2023. În țările cu venituri mici, doar o persoane din cinci a fost vaccinată, a spus directorul OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Toate ipotezele duc la… Wuhan

Directorul OMS a subliniat necesitatea de a se cunoaște mai bine geneza virusului identificat pentru prima dată la Wuhan, în China, în decembrie 2019.

Noi continuăm să cerem Chinei să  furnizeze datele și să efecueze studiile necesare pentru a înțelege mai bine originile acestui virus.

Toate ipotezele rămân pe masă, a subliniat directorul OMS.  Acesta a precizat că pe masă este inclusiv ipoteza potrivit căreia acest virus ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...