OMS cere Chinei ”acces nerestricționat” la informațiile privind originile Covid-19

Organizația Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat că face presiuni asupra Chinei” pentru a furniza mai multe informații referitoare la originile Covid-19.

 Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat pentru Financial Times: ”Facem presiuni asupra Chinei pentru a ne oferi acces nerestricţionat şi solicităm şi altor ţări să aducă în discuţie această chestiune în cadrul întrunirilor bilaterale şi să-i ceară Beijingului să coopereze”.

În acest sens, OMS are pregătită o nouă echipă de specialiști care să meargă în China pentru a aduna dovezi referitoare la originile Covid-19.

Aceasta ar fi a doua echipă de specialiști ai OMS care încercă să facă lumină în acest subiect care preocupă planeta.

În prezent, companiile farmaceutice se află la concurență pentru a dezvolta vaccinuri contra noilor variante ale coronavirusului.

Două companii – Moderna și BioNTech – dej au anunțat că au produs o nouă generație de vaccinuri capabile să facă față variantelor coronavirusului aflate în prezent în circulație.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...