OMS: Europa a depăşit 60 de milioane de infectări de la începutul pandemiei

Europa a depăşit 60 de milioane de infectări de la începutul pandemiei, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), DPA.

Aproximativ 30% din totalul cazurilor raportate la nivel mondial au fost înregistrate în Europa, conform datelor citate de DPA.

Deşi ratele de vaccinare din Europa sunt printre cele mai mari din lume, directorul biroului regional al OMS pentru urgenţe, Dorit Nitzan, a spus că multe persoane din categoriile prioritare – precum vârstnicii şi angajaţii din domeniul sănătăţii – nu au fost încă vaccinate.

În Europa au fost raportate peste 1,2 milioane de decese asociate maladiei COVID-19. La nivel global, numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 4,2 milioane, potrivit unui bilanţ publicat de OMS.

S-au înregistrat 740.000 de decese asociate COVID-19 în rândul celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene şi al celor trei state partenere

OMS are în total peste 50 de ţări membre în regiunea Europa, inclusiv state precum Rusia, Ucraina şi Turcia, potrivit Agerpres.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC) a înregistrat până în prezent 34,4 milioane de infectări şi peste 740.000 de decese asociate COVID-19 în rândul celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene şi al celor trei state partenere – Norvegia, Islanda şi Liechtenstein -, care fac parte din spaţiul economic european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...