Recomandare OMS: Extinderea testelor în școli și promovarea vaccinării copiilor între 5 și 14 ani

Pentru a evita suspendarea cursurilor și revenirea la învățământul la distanță, Organizația Mondială a Sănătății Regiunea Europa recomandă extinderea testelor în școli și promovarea vaccinării elevilor.

Folosirea măștilor, aerisirea precum și testele efectuate periodic ar trebui să fie o regulă în toate școlile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată și luată în considerare la nivel național pentru protejarea copiilor, a afirmat directorul OMS, Hans Kluge, în cadrul conferinței online.

Potrivit OMS, numărul cazurilor noi este în creștere la toate categoriile de vârstă, cu rate mai ridicate observate în prezent la categoria de vârstă 5-14 ani.

Hans Kluge subliniază că nu reprezintă o excepție incidențele de două, chiar de trei ori mai ridicate printre adolescenți, în ansamblul populației.

OMS și-a exprimat din nou îngrijorarea privind noua variantă Omicron, dar a recomandat continuarea luptei contra variantei dominante Delta.

Varianta Omicron este în centrul atenției, este în creștere, motive pentru care trebuie să fim pregătiți și prudenți. Dar, acum, problema este Delta. De modul în care vom reuși azi împotriva Delta, depinde cum vom reuși să învingem mâine Omicron, înainte de a înregistra o explozie a numărului de cazuri, transmite OMS.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...