OMS: În Ucraina sunt cele mai rele ”ingrediente” posibile pentru ”amplificarea și răspândirea bolilor infecțioase”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția că, în prezent, în Ucraina, sunt toate condițiile care favorizează ”amplificarea și răspândirea bolilor infecțioase”.

Până acum, OMS a înregistrat 18 atacuri asupra unităților de sănătate, lucrătorilor din domeniul sănătății și ambulanțelor, inclusiv zece morți și 16 răniți”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus Tedros într-o conferință de presă, transmite CNN.

Directorul general al OMS a anunțat că au fost livrate 5 tone de consumabile medicale la Kiev pentru îngrijiri chirurgicale în cazul a 150 de pacienți cu traumatisme, precum și alte provizii destinate asistenței medicale a 45.000 de persoane, timp de o lună.

Hipotermia, degerături, boli resiratorii…

Principalele probleme de sănătate identificate de OMS în aceste zile în Ucraina sunt hipotermia, degerăturile, bolile respiratorii, cancerul, probleme de sănătate mintală, dar și epuizarea tratamentelor pentru multe afecțiuni.

În prezent, personal OMS a fost dislocat în țările vecine penru a oferi și sprijin psihosocial.

OMS monitorizează și riscul de răspândire a rujeolei și poliomielitei.

„(…) În Ucraina sunt cele mai rele ingrediente posibile pentru amplificarea și răspândirea bolilor infecțioase”, a spus dr. Mike Ryan, directorul Programului OMS pentru Situații de Urgență în Sănătate.

Dr Ryan a mai făcut o descriere obiectivă a dramei poporului ucrainean: „Nu contează dacă este Covid, nu contează dacă este poliomielita, nu contează dacă este rujeolă, nu contează dacă este holeră. Ai pus atât de mulți oameni disperați în mișcare, femei și copii care stau înghesuiți împreună, oameni în subsoluri. Oameni stresați, oameni care nu mănâncă, nu dorm. Acestea sunt condiții în care sistemul imunitar este slăbit. Imunitatea oamenilor este scăzută, iar bolile infecțioase pot distruge populații”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban, fostul premier al României

Ludovic, te iubesc! Poze cu Orban și amanta tinerică EXCLUSIV

Telenovela dintre Ludovic Orban, fostul premier al României, și Cristina Todoran, tinerica politiciană PNL-istă continuă. Am primit la redacție un set de fotografii inedite...