OMS: Aceasta nu va fi ultima pandemie. Lumea trebuie să fie pregătită

Pandemia de coronavirus a provocat la nivel mondial 900 000 de decese și peste 27 de milioane de îmbolnăviri. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) avertizează însă că cea din prezent nu va fi ultima pandemie cu care omenirea se confruntă.

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o la Geneva, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesa solicitat ţărilor să investească în sănătatea publică care, conform directorului OMS, „fundamentul stabilităţii sociale, economice şi politice”.

„Aceasta nu va fi ultima pandemie. Istoria ne învaţă că focarele şi pandemiile sunt un factor al vieţii. Dar când va veni următoarea pandemie, lumea trebuie să fie pregătită – mult mai pregătită decât a fost acum”, a precizat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...