OMS. Lipsă critică de oxigen în spitalele ucrainene. Pacienţii Covid și răniții de război au nevoie acum!

Oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății au reluat, miercuri, avertismentul potrivit căruia spitalele din Ucraina se confruntă cu o penurie de oxigen, peste 2.000 de pacienți având nevoie ”acum” pentru a supraviețui.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat: ”Lipsa critică de oxigen va avea un impact asupra capacităţii de a trata pacienţii cu COVID-19 şi multe alte afecţiuni”.

”Cel puţin trei producători majori de oxigen din Ucraina s-au închis acum şi căutăm modalităţi de a obţine oxigen din ţări vecine şi modalităţi de a-l livra în siguranţă acolo unde este nevoie”, a spus directorul general OMS.

Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii, spune că  estimarea de 2.000 de persoane care sunt sub necesarul de oxigen pentru Covid-19 era valabilă săptămâna trecută.  

El spune că acest număr a crescut cu pacienții răniți și cei care au fost operați și care au nevoie de oxigen.
”Avem copii cu pneumonie, avem femei cu dificultăţi în timpul travaliului. Deci, oxigenul nu este salvator doar pentru Covid-19, oxigenul este salvator de vieţi, punct”, a transmis categoric responsabilul OMS, insistând asupra faptului că pacienţii nu pot fi puşi pe o listă de aşteptare pentru oxigen, ci au nevoie de el chiar acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...