OMS mărește arsenalul de luptă contra Covid-19 cu încă două tratamente

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat două noi tratamente împotriva Covid-19, în cazuri foarte precise. Este vorba despre baricitinib (Eli Lilly) și anticorpi monoclonali de la GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology, transmit agențiile Reuters și AFP, fiind citată și revista medicală British Medical Journal.

Este precizat că ambele tratamente au indicații precise și nu se adresează tuturor paciențlor diagnosticați cu Covid-19. Astfel, Sotrovimab, tratament cu anticorpi monoclonali, este prescris pacienților care nu prezintă o formă gravă de Covid-19, dar au risc de spitalizare.

Potrivit OMS, baricitinib (denumirea comercială Olumiant) este recomandat pacienților cu o formă severă sau critică de Covid-19 și cărora trebuie să li se administreze corticosteroizi. În cazul acestora s-a înregistrat o îmbunătățire a ratei de supraviețuire și o reducere a necesarului de ventilație mecanică.

Datele OMS arată că varianta Omicron, care pare că ocoloște protecția oferită de unele vaccinuri și terapii, a fost identificată în 149 de țări. Varianta Omicron înlocuiește extrem de rapid varianta Delta, devenind dominantă. În prezent, guvernele, dar și oamenii de știință sunt obligați să întărească măsurile de protecție, campaniile de vaccinare și testare și să introducă în protocoale noile terapii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole