OMS menține starea de alertă în cazul pandemiei de Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) menține nivelul de alertă ridicat, în privința pandemiei de Covid-19. În același timp, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie avertizează că, în continuare, planeta nu este pregătită pentru alte pandemii.

Comitetul privind reglementările în domeniul sanitar la nivel internațional referitoare la Covid-19 s-a reunit la nivel de experți, la sfârșitul săptămânii trecute, exprimându-și în continuare îngrijorarea privind noul coronavirus.

De altfel, directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-a pronunțat chiar înainte de această reuniune a experților – a 14-a – că este prematură renunțarea la nivelul de alertă, cel mai înalt nivel, privind această pandemie.

Într-un comunicat, OMS precizează că abia ne aflăm într-un ”punct de tranziție” și că este nevoie în continuare de măsuri pentru ”atenuarea potențialelor consecințe negative”.  

În acest sens, într-un raport publicat luni, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC) a avertizat că lumea este „periculos de nepregătită” pentru viitoarele pandemii.

 IFRC a cerut ţărilor să-şi actualizeze planurile de pregătire până la sfârşitul anului, relatează Reuters.

În raportul său World Disasters Report pe 2022, IFRC a semnalat că „toate ţările rămân periculos de nepregătite pentru viitoarele focare” , în condițiile în care pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi oameni decât orice cutremur, secetă sau uragan din istorie.

„Următoarea pandemie ar putea fi pe cale să se întâmple”, avertizează Jagan Chapagain, secretar general al IFRC, cea mai mare organizaţie umanitară din lume.

Citește și Ce fac astăzi cioclii vedetă ai COVID-ului, „eroii din linia întâi” a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole