OMS: Noua variantă SARS-CoV-2, cea africană, a fost botezată „Omicron”!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a catalogat, vineri, cea mai recentă variantă de COVID-19 detectată pentru prima dată în Africa de Sud drept „de îngrijorare” și a numit-o Omicron.

Această variantă are un număr mare de mutații, dintre care unele sunt îngrijorătoare. Dovezile preliminare sugerează un risc crescut de infecție cu această variantă, în comparație cu alte COV (variante de îngrijorare)„, a spus agenția de sănătate a Națiunilor Unite într-un comunicat.

Din același comunicat, publicat vineri, OMS mai reiese că ”această variantă poate avea un avantaj de creștere”.

Varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.529, a fost denumită Omicron, ca urmare a deciziei OMS de a eticheta variantele de interes și de preocupare, folosind litere ale alfabetului grecesc.

Varianta Omicron, ca și Alpha, a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud și a fost raportat la OMS pe 24 noiembrie pentru un specimen recoltat pe data de  9 noiembrie.

De atunci, a fost raportată în mai multe țări, inclusiv Belgia, Botswana, Hong Kong și Israel.

OMS recomandă persoanelor să ia măsuri pentru a-și reduce riscul de COVID-19, inclusiv măsuri dovedite de sănătate publică și sociale, cum ar fi purtarea măștilor potrivite, igiena mâinilor, distanțarea fizică, îmbunătățirea ventilației spațiilor interioare, evitarea spațiilor aglomerate și vaccinarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...