OMS. Omicron, în 89 de țări. Are un avantaj substanțial de răspândire, comparativ cu varianta Delta

Varianta Omicron a fost detectată în 89 de țări și se răspândește și în zonele cu nivel ridicat de imunitate a populației, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

Cazurile cu Omicron se dublează la fiecare 1,5 până la 3 zile în țările cu transmitere comunitară a variantei, adică nu este răspândit doar de către persoanele care au fost infectate în străinătate, avertizează OMS.

De asemenea, OMS mai subliniază că ”avantajul substanțial de răspândire” a variantei Omicron față de Delta. Asta înseamnă că în curând, probabil, Omicron va lua locul Delta în țările respective.

În aceste condiții, este neclar dacă creșterea rapidă a numărului cazurilor de Omicron este datorată faptului că noua varianta se sustrage imunității existente, faptului inerent că e mai transmisibilă comparativ cu variantele anterioare sau este o combinație a celor două elemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...