OMS: Omicron poate infecta persoane vaccinate sau trecute prin boală! Mai bine un eveniment anulat, decât o viață anulată!

Varianta Omicron a coronavirusului se răspândește mai rapid ca varianta Delta și poate provoca infecții în cazul pesoanelor vaccinate sau trecute și vindecate de boala Covid-19, a declarat, luni,  directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS),

De asemenea, OMS avertizează că multe dintre tratamentele monoclonale nu dau rezultate contra variantei Omicron.

”Cel mai probabil persoanele vaccinate sau recuperate după COVID-19 să fie infectate sau reinfectate”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS.

Sunt date care arată că varianta Omicron reușește să evite anticorpii generați de unele vaccinuri. ”Nu credem că toate vaccinurile vor deveni complet ineficiente”, a subliniat Soumya Swaminathan, cercetătoare șefă la OMS.

Abdi Mahamud, expert OMS a adăugat: „Deși observăm o reducere a anticorpilor de neutralizare, aproape toate datele arată că celulele T rămân intacte, asta este ceea ce avem nevoie cu adevărat”.

Există speranțe că celulele T, al doilea pilon al unui răspuns imun, pot preveni bolile severe atacând celulele umane infectate.

În legătură cu un tratament destinat persoanelor bolnave de Covid-19, Swaminathan nu a oferit detalii, dar a spus: ”Desigur există o provocare, multe dintre tratamentele monoclonale nu vor funcționa cu Omicron”.

Cu toții ne-am sătura de pandemie

Referindu-se la perioada sărbătorilor Crăciunului și la pericolul major de creștere alarmantă a numărului cazurilor de infectări, directorul general al OMS a declarat, luni, la briefingul de presă pentru jurnaliști de la Geneva: ”Nu poate exista nicio îndoială că amestecul social crescut în perioada vacanței în multe țări va duce la creșterea numărului de cazuri, la copleșirea sistemelor de sănătate și la mai multe decese. Cu toții ne-am săturat de această pandemie. Cu toții ne dorim să petrecem timp cu prietenii și familia. Cu toții vrem să revenim la normal.  Cel mai rapid mod de a face asta este ca noi toți – lideri și indivizi – să luăm deciziile dificile care trebuie luate pentru a ne proteja pe noi înșine și pe ceilalți.  În unele cazuri, asta va însemna anularea sau amânarea evenimentelor… Dar un eveniment anulat este mai bine decât o viață anulată.  Este mai bine să anulezi acum și să sărbătorești mai târziu, decât să sărbătorești acum și să te întristezi mai târziu”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...