OMS: Omicron „ucide” și nu ar trebui considerat o variantă ușoară

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, respinge descrierea variantei Omicron ca fiind una ”ușoară”,  pe fondul unui ”tsunami de cazuri”, ce copleșește sistemele de sănătate din întreaga lume.

Potrivit directorului general al OMS, de la începutul pandemiei, săptămâna trecută s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de Covid-19: 9,5 milioane de infecții cu Covid-19 (săptămâna trecută), o creștere cu 71% față de săptămâna anterioară. Cea mai mare creștere (100%) e observată în America, urmate de Asia de Sud-Est (78%) și Europa (65%).

Directorul general al OMS este convins că realitatea este alta și că este o subestimare a numărului de cazuri raportate.

Dr. Tedros a avertizat că „în timp ce Omicron pare a fi mai puțin sever în comparație cu Delta, în special în cazul celor vaccinați, aceasta nu înseamnă că ar trebui clasificat drept o variantă „ușoară”.

„La fel ca și variantele anterioare, ”Omicron spitalizează oameni și ucide oameni”, a subliniat acesta.

Șeful OMS a reiterat că vaccinul rămâne unul dintre cele mai eficiente instrumente împotriva pandemiei și că, din păcate, accesul la serul anti Covid este inegal la nivel global.

„În ritmul actual, 109 țări nu ar putea vaccina complet 70% din populația lor până la începutul lunii iulie 2022”, a precizat directorul general al OMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...