OMS: Pandemia de coronavirus rămâne o urgență la nivel mondial. Încă avem prea multe decese!

Pandemia legată de coronavirus rămâne o urgență sanitară la nivel global, după trei ani de la declanșarea acesteia, a anunțat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

18 experți independenți însărcinați de OMS au abordat, recent, pentru prima dată  problema dacă este oportun să se ridice starea de urgență mondială, a declarat presei Didier Houssin, șeful grupului de experți.

Este prea devreme, a spus acesta. Sunt încă prea multe decese și prea multă incertitudine, a adăugat acesta. Potrivit lui Didier Houssin, sezonul rece care se apropie în multe regiuni va reprezenta un test.

”Virusul continuă să se modifice”, a subliniat dr. Tedros, directorul general al OMS. Într-o declarație, el a cerut în special statelor membre ale OMS să-și întărească monitorizarea cazurilor de coronavirus, capacitatea de detectare și de evaluare a noilor variante. De asemenea, nu trebuie neglijat coronavirusul la animale.

Directorul general al OMS spune că vaccinarea trebuie continuată, mai ales imunizarea întregului personal medical și a tuturor persoanelor vulnerabile.

El a subliniat că ”această pandemie ne-a luat prin surprindere și poate foarte bine s-o facă din nou”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...