OMS: Peste două milioane de infecții cu coronavirusul înregistrate la nivel mondial în ultimele 24 de ore

Peste 2 milioane de cazuri de contagiere cu noul coronavirus s-au înregistrat la nivel global în ultimele 24 de ore, potrivit cifrelor provizorii prezentate joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

Serviciile sanitare naţionale au raportat la OMS 2,29 milioane de cazuri în data de 5 ianuarie în contextul răspândirii variantei Omicron mult mai infecțioase a coronavirusului.

Însă în pofida creşterii puternice a numărului de cazuri, dublă sau chiar triplă comparativ cu „vârfurile” înregistrate în valurile precedente, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului se menţine stabil, cu 7.000 de decese la nivel global înregistrate în 5 ianuarie, o cifră care se încadrează în media înregistrată în ultimele trei luni.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, care intră în al treilea an, la nivel global au fost confirmate 293 de milioane de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, din care 5,4 milioane de decese, ceea ce reprezintă 1,8% din total.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...