OMS: Școlile trebuie să rămână deschise în această perioadă

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că este necesar ca școlile să rămână deschise în perioada pandemiei de coronavirus. Directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a declarat că măsurile de carantinare pot fi evitate dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

„Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, precizând că adolescenții și copiii nu sunt vectori principali ai contagierii, iar măsura închiderii școlii nu este eficientă.

Hans Kluge a mai spus că izolările impuse sunt „o pierdere de resurse” care provoacă multe efecte secundare, precum probleme mintale sau creșterea episoadelor de violență domestică.

În opinia sa, dacă purtarea măştilor de protecţie depăşeşte 95% în rândul persoanelor, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...