OMS strânge dovezi pentru a demonstra crimele de război comise de Rusia în Ucraina

Directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Mike Ryan, spune că agenţia a documentat deja 200 de atacuri asupra spitalelor şi clinicilor din Ucraina, care ar putea încălca dreptul internaţional.

„Atacurile intenţionate asupra unităţilor de asistenţă medicală reprezintă o încălcare a dreptului umanitar internaţional şi, ca atare – pe baza investigaţiei şi a atribuirii atacului – reprezintă crime de război în orice situaţie …Continuăm să documentăm şi să fim martori la aceste atacuri … şi avem încredere că sistemul ONU şi Curtea Penală Internaţională şi alţii vor face investigaţiile necesare pentru a evalua intenţia criminală din spatele acestor atacuri”, a declarat Mike Ryan.

Rusia a negat în trecut acuzaţiile de comitere a unor crime de război în Ucraina, dar aceste dezminţiri au fost întâmpinate cu un scepticism tot mai mare din partea oficialilor occidentali.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că trupele ruse au distrus sau deteriorat deja aproape 400 de instituţii de sănătate din ţară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...