OMS: Varianta sud-africană creează panică pe glob, dar abia peste „câteva săptămâni” vom afla cât e de periculoasă

De „câteva săptămâni” este nevoie pentru a stabili nivelul de transmisibilitate și de virulență a noii variante de coronavirus identificată pentru prima dată în Africa de Sud, a anunțat, vineri, un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății, relatează Reuters.

Experții OMS vor stabili, vineri, dacă varianta sud-africană B.1.1.529 este ”una de interes” sau ”una îngrijorătoare”, transmite The Guardian.

Christian Lindmeier, la sediul ONU, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă: „Permiteţi-mi să reiterez poziţia noastră oficială: OMS recomandă ţărilor să continue să aplice o abordare ştiinţifică şi bazată pe riscuri”.  

Acesta a mai spus: „În acest moment, implementarea de măsuri de restricţii de călătorie nu este recomandată”.

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid, spune că este important să știm în ce categorie va fi încadrată noua variantă, ”de interes  sau”îngrijorătoare”, și în funcția de aceasta să fie adaptate măsurile de protecție.

În privința frecvenței mari cu care apar aceste mutații, dr. Valeriu Gheorghiță pledează pentru ”consolidarea capacității de secvențiere” a virusului, pentru a le identifica rapid și a avea informații despre eventualele noi mutații.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole