Cum vrea OMS să convingă 100 de milioane de oameni să se lase de fumat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și-a propus ca în decurs de un an să convingă 100 de milioane de persoane să se lase de fumat.

De marți OMS a lansat o campanie în acest sens. În decurs de un an, OMS va încerca să vonvingă 100 de milioane de persoane să se lase de fumat.

OMS se va folosi pentru asta de Whatsapp și de alte mijloace digitale, conform EFE.

Campania se adresează în mod special persoanelor care trăiesc în SUA, Mexic, China, Brazilia sau Germania.

Prin campanie se vor crea pe rețelele de socializare grupuri și comunități de persoane care încearcă să renunțe la fumat, astfel încât oamenii să se spirijine și să se încurajeze între ei.

Campaniei anti-fumat s-au alăturat și giganții WhatsApp, Google, Amazon, Facebook și Johnson &Johnson.

Conform OMS, în prezent sunt mai multe persoane dornice să se lase de fumat în contextul în care boala Covid-19 provoacă afecţiuni respiratorii cronice.

„Fumatul ucide opt milioane de oameni în fiecare an, iar dacă fumătorii au avut nevoie de mai multe motive pentru a renunţa la acest obicei, atunci pandemia a însemnat un adevărat imbold în acest sens”, a declarat cu prilejul lansării acestei campanii, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...