Omul care vrea să readucă în viețile cetățenilor “DRAGOSTEA și frica față de Dumnezeu”

Publicat: 09 iul. 2020, 20:30, de Roxana Roseti, în LIFESTYLE , ? cititori
Omul care vrea să readucă în viețile cetățenilor “DRAGOSTEA și frica față de Dumnezeu”

„Veţi fi o picătură de apă, iar oceanul va fi armata voastră. Dacă renunţaţi la spaima că sunteţi pe cont propriu. Altfel, veţi fi doar voi şi banii şi acei nenumăraţi oameni pe care trebuie să îi minţiţi şi să îi manipulaţi, pentru a construi o cale creată de om, dar care nu vă va conduce niciodată spre fericirea adevărată”.

Aceste cuvinte reprezintă doar una dintre rafalele de mesaje cu tentă filosofică cu care și-a obișnuit fanii rapperul american Kanye West. El chiar intenționează să scrie o carte „în timp real”, care să conțină toată filosofia lui despre oameni, viață, Dumnezeu. Până una alta este ocupat cu altceva acum: rapperul a dat detalii despre strategia pe care o va adopta pentru a câștiga alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie. Se declară anti-avort, este sceptic în privința unui vaccin anti-Covid și vrea să readucă în viețile cetățenilor “dragostea și frica față de Dumnezeu”.

“Trebuie să ne oprim din a face lucruri care îl înfurie pe Dumnezeu”

Într-un interviu acordat Forbes, West a spus că va candida din partea pardidului Birthday, “pentru că atunci când vom câștiga, va fi onomastica tuturor”. Sloganul de campanie este inspirat din cel al lui Obama “Yes we can”, dar mai simplu. Adică “Yes”. El a ratat deja șansa de a se înscrie în cursa prezindențială în câteva state, dar a spus că ar putea fi introdus ulterior, din cauza coronavirusului. Deocamdată, consilierii lui de campanie sunt soția – Kim Kardashian și fondatorul Tesla – Elon Musk. West i-a promis lui Musk că-l va numi “șeful programului spatial al Statelor Unite”, dacă va câștiga alegerile.

Referitor la un vaccin anti-Covid, West se arată circumspect: “Copiii noștri sunt vaccinați și apoi paralizează… așa că, atunci când aud că noul coronavirus va fi eradicat cu un vaccin, prefer să fiu precaut. Este semnul Fiarei”. “Vor să ne pună cip-uri, vor să ne facă diverse lucruri pentru a ne împiedica să trecem ajungem în Rai”. West crede că această criză Covid-19 “este despre Dumnezeu. Trebuie să ne oprim din a face lucruri care îl înfurie pe Dumnezeu”. De altfel, el se pregătește să lanseze un nou album, intitulat chiar așa – God’s Country.

Opinii sincere

Mulți consideră candidatura rapperului doar o modalitate de a-i afecta campania lui Joe Biden, West fiind în trecut un susținător înfocat al actualului președinte.

Opiniile sincere ale lui West și viața lui în afara muzicii s-au bucurat de-a lungul timpului de o atenție semnificativă. El a fost o sursă frecventă de controverse pentru comportamentul său la acordarea de premii, pe rețelele de socializare, precum și în alte locuri publice. Comentariile sale mai mediatizate includ acuzarea președintelui american George W. Bush, în timpul unei emisiuni de televiziune, în direct, în 2005 pentru lipsa de implicare în ajutorarea victimelor Uraganulului Katrina și întreruperea cântăreței Taylor Swift la MTV Video Music Awards 2009. În ianuarie 2006 West a produs controverse când a apărut pe coperta revistei Rolling Stone în postura lui Iisus purtând coroana de spini. Tot în acea lună, într-un interviu acordat revistei Playboy, a sugerat că, dacă s-ar scrie o Biblie contemporană, el ar fi inclus în paginile acesteia.

Revista Time l-a numit unul dintre cei 100 de cei mai influenți oameni din lume, în 2005 și 2015.

„Nu cred în conceptul de duşman. Am fost condiţionaţi să ne aflăm întotdeauna într-o competiţie. Încetaţi să mai căutaţi pe cineva pe care trebuie să îl învingeţi şi trăiţi pur şi simplu aşa cum sunteţi. Nu trebuie să faceţi toată munca din lume. Odată ce veţi începe să vă îndrăgostiţi, universul vă va ajuta” – Kanye West