Omul lui Firea taie antenele de la Radiocomunicații pentru confortul lui Ciucă. EXCLUSIV

Directorul general al Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR), Alexandru-Hazem Kansou, omul susținut și garantat de ministrul Gabriela Firea, a pregătit o mutare care va arunca în aer sistemul de telecomunicații al României.

Notificare cu bătaie lungă  

Pe data de 20 martie 2023, conducerea Societății Naționale de Radiocumunicații SA, în frunte cu directorul general interimar Alexandru-Hazem Kansou, a primit o solicitare surpriză. Este vorba de fapt despre o notificare inedită venită din partea șase persoane bine poziționate pe scena românească. Trei profesori universitari-Emilian Ciongaru, Mihai Bădescu și Costică Păun, un lector universitar- Gabriel Ungureanu, un avocat controversat-Gheorghe Mușat și un fost fotbalist ajuns colonel de poliție- Ionel Augustin, au cerut imperativ conducerii SN Radiocomunicații SA, atenție, să desființeze/demoleze  antenele SNR aflate în localitatea Săftica- Balotești (vezi documentul în facsimil). Totodată, prin această notificare, cei șase solicită conducerii SNR „comunicarea tuturor documentelor/actelor de procedură în legătură cu prezenta notificare”. Practic, cei șase semnatari ai acestei notificări vor să fie tăiate și date la fier vechi antenele SNR de la Săftica.

Ministrul Sebastian Burduja, antena paravan a premierului Nicoale Ciucă

Însă, ceea ce nu spun cei șase în notificare este faptul că antenele se află peste drum de casa premierului Nicolae Ciucă și acest aspect în deranjează foarte mult pe acesta (vezi FOTO).

Ca atare, directorul general al SNR, Hazem Kansou, împreună cu directorul tehnic de la Radiocomunicații, Neculai Cristea, au decis, vezi Doamne, să dea curs notificării celor șase, ca să facă pe plac premierului Nicolae Ciucă, adică să dea la fier vechi antenele de la Săftica aflate lângă vila premierului. Potrivit informațiilor noastre, cei doi au și găsit o firmă de fier vechi din Ploiești foarte cunoscută la SNR care să se ocupe de tăierea antenelor.

Cum SN Radiocomunicații SA se află sub tutela Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de liberalul Sebastian Burduja, finul baronului portocaliu Adriean Videanu, PUTEREA a solicitat ieri acestuia să precizeze „Care sunt motivele și prevederile legale în baza cărora antenele SNR de la Săftica-Balotești vor fi dezafectare de către SN Radiocomunicații SA, ce societate se ocupă de dezafectarea acestora și care este valoarea de inventar a acestor antene?”. Imediat a venit răspunsul lui Sebastian Burduja care a mușamalizat din start aranjamentul celor șase notificatori: „La data prezentei, la nivelul SN Radiocomunicații SA nu sunt în desfășurare activități care să vizeze demolarea/dezafectarea unor instalații și/sau antene/piloni”. Practic,  ministrul Sebastian Burduja recunoaște că nu s-a trecut încă la tăierea antenelor SNR, dar nu suflă o vorbă despre notificarea celor șase rezidenți din Săftica care vor ca antenele să fie tăiate ca să le fie și lor bine, dar mai ales premierului Nicolae Ciucă a cărui mașină personală este parcată la umbra antenelor (vezi FOTO).

Rămâne o singură întrebare: Își permite România să dea la fier vechi antenele SNR în actuala conjunctură a războiului din Ucraina?

1 COMENTARIU

  1. Doresc să aflu dacă petenții sau reclamanții aveau CASE PROPRIETATE PERSONALĂ construite în vecinătatea locației S.N.Radiocomunicatii din Săftica înainte de 1950-1955 ! Emițătorul de U.S. împreună cu suprafața de teren și construcțiile aferente sunt PROPRIETATEA S.N.Radiocomunicatii, fac parte din PATRIMONIUL STATULUI ROMÂN și acoperă cu informații radio de interes public, în cinci limbi de circulație internațională peste 70% din SUPRAFAȚA GLOBULUI. Menționez că la momentul dării în exploatare (intrării în EMISIE) a echipamentelor din locația Săftica în vecinătate sau apropiere nu existau locuințe. Locația Stației de U.S. din localitatea Săftica are o vechime de cca. 75 ani. Mulțumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...