Omul lui Grindă atârnat de Ghinea a aruncat în haos Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Premierul Florin Cîțu ar trebui să dea cât mai repede un ordin ca motto-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condus de useristul Cristian Ghinea, să fie „țara arde și baba se piaptănă”, iar ca siglă să fie pus portretul secretarului de stat Marius-Mihai Vasiliu, useristul susținut și promovat de fostul ministru liberal al Dezvoltării, Ion Ștefan-Ghindă.

Evaluare pe hârtie pentru muncă online

În această perioadă, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este locomotiva cabinetului Cîțu ca urmare a faptul că Planul Național de Redrersare și Reziliență (PNRR) trebuie elaborat și trimis la Bruxelles până pe 31 mai 2021 de către ministrul Cristian Ghinea și echipa sa, fapt pentru care PNRR este prioritatea numărul unu a României.

Dar, în aceste zile locomotiva denumită MIPE este trasă pe linie moartă de o decizie incredibilă și aberantă a secretarul de stat Marius Mihai Vasiliu (vezi documentul în facsimil). Acesta le-a comunicat ieri, 27 aprilie 2021, tuturor celor 18 directori și șefi de serviciu din MIPE că pe data de 3 iunie 2021 va avea loc o ședință de lucru privind analiza gradului de încărcare a sarcinilor structurilor din minister.

Motivul este „misiunea de audit hoc cu tema Analizarea gradului de încărcare cu sarcini a structurilor din cadrul Ministerului Investitiilor și Proiectelor Europene”. Ca atare, Marius-Mihai Vasiliu le-a transmis că la această întâlnire să prezinte „rapoartele de activitate ale salariaților din subordine privind desfășurarea activității în regim de telemuncă/muncă la domiciliu, pe suport de hârtie, aferente perioadei februarie-aprilie 2021”.

Practic, fiecare dintre cei 18 directori și șefi de  serviciu din MIPE trebuie să facă raport de activitate la fiecare din cei peste 1.400 de angajați ai ministerului, dar, atenție, pe suport de hârtie, deși au fost în regim de telemuncă/muncă la domiciliu, adică au lucrat on-line. În loc ca directorii și șefii de serviciu împreună cu toți anagajați să fie implicați până peste cap în finalizarea PNRR, secretarul de stat Marius Vasiliu s-a trezit să analizeze activitatea fiecărui angajat.

Reorganizare mascată  

Potrivit informațiilor noastre, prin această evaluare, Marius Vasiliu vrea să reorganizeze ministerul, adică să trimită la plimbare pe cei care nu sunt agreați politic sau și pe cei care taie frunză la câini. De fapt, acest haos creat prin această decizie este similar cu scandalul uriaș făcut anul trecut de acesta împreună cu Ștefan-Grindă la Ministerul Dezvoltării unde a vrut să dea afară peste 250 de angajați doar pe motivul că erau acolo de mult timp și că unii veniseră pe vremea PSD. 

De altfel, Marius Vasiliu este cel care conduce ministerul, Cristian Ghinea fiind ministru doar pe hârtie, fiind practic eminenţa cenuşie din MIPE și, totodată, artizanul PNRR care a fost întors de Comisia Europeană pentru aberațiile și proiectele SF incluse în acest plan.

Telefonistul USR care a întors spatele PNL

Despre Marius Vasiliu se știe că a fost scos pe piața administrației centrale de Anca Boagiu când aceasta era ministrul Integrării Europene, fiindu-i consilier. Ulterior, prin venirea PNL la guvernare în 2019, Vasiliu a ajuns mână dreaptă a ministrului Ion Ştefan-Grindă la Dezvoltare, de unde anul acesta a fost promovat de USR ca secretar de stat la Investiţiile și Proiectele Europene.

Acum, Vasiliu care, în 2019, s-a „remarcat” ca membru USR Sector 3 prin faptul că a fost telefonist la alegerile europarlamentare, a întors armele şi îi critică pe liberali pentru modul cum fostul ministru al Fondurilor Europene a pregătit Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Nababul USR-ist atârnat de Grindă la Dezvoltare

Ca dovadă a încrederii de care s-a bucurat actualul secretar de stat de la Investiţii și Proiecte Europene în rândul liberalilor este faptul că Vasiliu a fost impus în mai multe comitete şi consilii ale unor organisme ale statului.

Pe lângă salariul de la Ministerul Dezvoltării, care în 2020 s-a ridicat la 155.000 de lei, adică vreo 13.000 de lei pe lună, Marius Vasiliu a mai încasat bani pentru activitatea sa din cadrul Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (EXIMBANK), a Comisiei speciale de retrocedare a ANRP, a Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi în Consiliul Director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Concret, pentru activitatea la EXIMBANK i-au intrat în conturi circa 129.000 de lei (adică 10.000 de lei lunar), 29.000 de lei pentru ANRP, 24.000 de lei pentru Comitetul Director al Fondului Român de Dezvoltare Socială şi circa 16.000 de lei pentru ANL. În total, 198.000 de lei pentru prezenţa sa în cele patru consilii şi comitete. 

Practic, anul trecut USR-istul sub acoperire al lui Grindă a încasat vreo 353.000 de lei, ceea ace a reprezentat circa 30.000 de lei pe lună, adică vreo 6.000 de euro. Acum este secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene cu 9.000 de lei pe lună, plus încă  vreo 19.000 de lei este membru în CA la Eximbank. Se trăiește bine pe bani publici!

25 COMENTARII

  1. Liste de la partid cu angajari. De aia vrea reoganizare . Reforma este o minciuna. Infractorii de drept comun.10. Daniel Popa, infractorul lui Vasiliu. Teme primite pentru firmele de casa useriste. DNA sa vina sa va ia .

  2. Slugoiu din Moldova, figurantul de Balan, va fi executat de Vasiliu. Executantul perfect nu a ascultat de Gheran și a respectat legea . Sluga tot sluga. Marș la coteț, slugoiule. ….

  3. Solicitam control psihiatric pentru Vasiliu. Frustrările nu îl lasa sa doarmă. Când ești mic și rau, e greu sa satisfaci pe cineva in afara de alti frustrați cu accese de labilitate psihică. Cica el da afara tot ministerul. Dacă e de la ma sa de acasa MIPE…… face ce vrea. ….

  4. Ce suturi in cur își va lua piticul asta….. de o sa ceara protecție cum a făcut și la Dezvoltare unde a distrus vieți și cariere. Numai cu reclamații la DNA se ocupa neneorocitul asta, ca sa își satisfacă frustrările.

  5. La Ministerul Dezvoltarii in mai 2020 au fost dati afara angajati bine pregatiti si fara a avea vreo conexiune politica. Apartenenta la PSD a fost doar paravan pentru a se justifica in presa. La sfarsitul anului 2020 erau scoase la concurs posturile din care au fost concediati angajatii in luna mai a aceluiasi an. Probabil ministrul „Grinda” si dl. Vasiliu vroiau sa si angajeze oamenii. In plus., trebuie sa se precizeze ce post ocupa Dna Vasiliu in administratia publica .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...