OMV, despre o posibilă vânzare a Petrom

Ziarul austriac Kurier a scris că Rainer Seele, CEO-ul OMV, ar fi avut discuţii cu Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding Company L.L.C, Abu Dhabi (MPPH), al doilea cel mai puternic acţionar al OMV.

Contextul fiind o potenţială preluare din partea MPPH a acţiunilor pe care austriecii de le deţin în OMV Petrom. Compania OMV nu comentează scenariul despre o posibilă vânzare a Petrom, potrivit Europa FM.

Aceasta nu este o informaţie publicată, sunt doar zvonuri publicate, aşa că vă rugăm să înţelegeţi că noi nu comentăm asupra unor zvonuri“, au transmis reprezentanţii OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom, la solicitarea Ziarului Financiar.

Vânzarea este puțin probabilă

Specialiştii din piaţă opinează că vânzarea este puţin probabilă, mai ales în contextul în care tot interesul pieţei, inclusiv pe zona de fuziuni şi achiziţii, este orientat spre zona de energie verde.

Austriecii de la OMV controlează 51% din Petrom, cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti, adică au un pachet de circa 2,5 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...