OMV Petrom este ținta unui nou control guvernamental și riscă licența de exploatare din Marea Neagră

Reprezentanții Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale fac un nou control la OMV Petrom, de această dată vizat fiind un zăcământ din Marea Neagră.

Conform Antena1, reprezentanții agenției guvernamentale reclamă că OMV nu a depus planul de dezvoltare pentru zăcământul Neptun Deep, deşi avea termen-limită luna decembrie.

Cea mai gravă sancţiune riscată de companie, potrivit Legii Petrolului, ar fi retragerea licenţei de exploatare. Alături de Romgaz, OMV Petrom ar urma să scoată gaze din Marea Neagră. 

Decizia finală de investiţie va fi luată la mijlocul acestui an.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, şi-a planificat investiţii de 6 miliarde lei, mai mari cu aproximativ 70%, dedicate în principal proiectului Neptun Deep, accelerării proiectelor cu emisii de carbon reduse şi zero, precum şi reviziei planificate a rafinăriei Petrobrazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...