OMV vrea să renunțe la Petrom?

Presa din Austria scrie că grupul austiac OMV poartă discuții avansate cu compania polonează KPN Orlen, pentru a-i vinde acțiunile Petrom. Pe de altă parte, polonezii neagă orice negociere și interes pentru această tranzacție, ce poate deveni cea mai importantă din acest an.

Jurnaliștii de la ziarul austriac Kurier afirmă că polonezii de la KPN Orlen ar fi în discuții avansate cu OMV pentru a cumpăra participațiile sale la Petrom. Totodată, susțin că polonezii sunt interesați și de achiziția stațiilor OMV din Germania.

KPN Orlen a anunţat anul trecut că explorează oportunităţi de extindere pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Potrivit unor surse poloneze, gigantul energetic din industria de petrol şi gaze TGNiG, majoritar de stat, ar putea fi, la rândul său, implicată într-o posibilă afacere de preluare a Petrom.

Astăzi, însă, polonezii au negat cu vehemență intenția de a se extinde în România prin achiziția acțiunilor Petrom de la OMV.

„Am fost foarte surprins să citesc articolul de astăzi. România a fost întotdeauna interesantă pentru noi din perspectivă geografică și ca potențial de piață, așa că o privim în ceea ce privește potențialele oportunități, dar activele miniere de acolo nu sunt interesante pentru noi. Nu suntem în discuții cu OMV pe tema achizițiilor de active”, a declarat Robert Śleszyński, director pentru fuziuni și achiziții la PKN Orlen, citat de site-ul polonez (PAP Biznes).

Până la această oră, oficialii OMV-Petrom nu au oferit nicio declarație cu privire la acest subiect.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...