One United Properties, finanțare de 50 mil. euro din partea Black Sea Trade and Development Bank

Publicat: 16 feb. 2021, 11:00, de Răzvan Zamfir, în ECONOMIE , ? cititori
One United Properties, finanțare de 50 mil. euro din partea  Black Sea Trade and Development Bank

One United Properties a obținut o finanțare de 50 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). Finanțarea de 50 de milioane de euro obținută de One United Properties reprezintă un credit de investiții pentru costurile de dezvoltare a clădirii „verzi” de birouri One Tower.

Finanțarea este acordata pe o perioadă de 11 ani și va fi folosită în totalitate până la finalul anului și rambursată ulterior până la maturitate. Capitalul va fi folosit pentru costurile de dezvoltare a clădirii de birouri One Tower, parte a ansamblului mixt One Floreasca City, proiect de regenerare urbană dezvoltat de One United Properties în inima cartierului Floreasca si care conține și o componentă rezidențială, One Mircea Eliade.  Clădirea de birouri One Tower deține cea mai performantă pre-certificare LEED de pe piața românească, LEED v4 Core & Shell la nivel Platinum și este pregătită să fie certificată WELL HEALTH AND SAFETY, fiind una dintre primele clădiri sănătoase (”healthy building”) din România.  

„Suntem bucuroși că prin această operațiune primim votul de încredere al unei importante instituții financiare internaționale, o confirmare a eforturilor noastre de a dezvolta proiecte imobiliare sustenabile și durabile, la standarde internaționale, pentru piața din România. Este o acțiune importantă și totodată o premieră pentru grupul One, care până acum a apelat la alte soluții de finanțare. Capitalul va fi utilizat pentru a finaliza investiția și a refinanța costurile de construcție anterioare ale clădirii de birouri One Tower”, spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.  

Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o instituție financiară internațională înființată de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina. Sediul central al BSTDB se află în Salonic, Grecia. Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 miliarde euro.