Cel mai de temut lucru e pe cale să se întâmple! ONU declară că este foamete într-o regiune din Etiopia

Peste 350.000 de oameni dintr-o regiune a Etiopiei suferă din cauza foametei și alte milioane sunt în pericol să ajungă în această situație, informează ONU. Autoritățile spun că este cea mai gravă catastrofă alimentară din ultimii zece ani.

90% dintre cele 5,5 milioane de locuitori din regiunea etiopiană Tigray au nevoie urgentă de ajutor. Foametea este o consecință a luptelor izbucnite în urmă cu şapte luni în acea zonă, între armată și fostul partid de guvernământ al regiunii.

Violenţele au ucis mii de civili și au forțat peste două milioane să fugă din casele lor. Astfel, mulţi dintre aceștia nu mai au ce mânca, după ce recoltele și animalele le-au fost jefuite.

Reprezentantul misiunii umanitare din cadrul ONU, Mark Lowcock, a declarat că este foamete în nordul Etiopiei și că „situația se va înrăutăți mult”.

Oamenii din Qafta Humera, un district izolat din vestul Tigrayului, au declarat, potrivit BBC, că sunt în pragul foametei.

Nu avem nimic de mâncare”, spune un bărbat care a explicat că recoltele și animalele lor au fost jefuite în timpul celor șapte luni de război, scrie BBC.

Am mâncat mici resturi de cereale pe care am reușit să le ascundem, dar acum nu mai avem nimic. Nimeni nu ne-a dat niciun ajutor. Aproape toată lumea este în pragul morții, situația este periculoasă. Moartea ne bate la ușă. Puteți vedea foamea pe fața fiecăruia dintre noi”, afirmă un fermier.

În 1984, Tigray și provincia Wollo din vecinătate au fost epicentrul unei foamete cauzate de secetă și război, care a dus la moartea a între 600.000 și un milion de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...