ONU: Există riscul ca milioane de oameni să intre în sărăcie și foamete din cauza COVID-19

O lume divizată nu va fi capabilă să capabilă să combată pandemia, ci are nevoie de o acțiune concertată pentru a nu permite ca milioane de oameni să intre în sărăcie, a declarat secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres.

Acesta a arătat că că ar fi putut fi făcute multe mai multe, dacă ţările ar fi colaborat pentru combaterea bolii care a ucis peste un milion de oameni, scrie Reuters.

„Pandemia de Covid-19 este o problemă globală majoră pentru întreaga comunitate internaţională, pentru multilateralism şi pentru mine, ca secretar general al Naţiunilor Unite”, a declarat Guterres agenţiei de presă portugheze Lusa.

„Din nefericire este un test la care, până acum, comunitatea internaţională eşuează”, a mai afirmat acesta.

Guterres a spus că, dacă nu vor fi luate măsuri concertate, „un virus microscopic ar putea împinge milioane de oameni în sărăcie şi foamete, cu efecte economice devastatoare în anii care vor veni”.

El a mai criticat ţările pentru lipsa de unitate în încercarea de a rezolva alte probleme globale, între care conflictele din Afganistan, Yemen şi Siria.

„Este o sursă de frustrare enormă”, a spus acesta.

Aproape 40 de milioane de oameni au fost infectaţi cu Covid-19 până acum, iar 1,1 milioane au decedat. Un număr de 217 țări și teritorii au consemnat infecții cu noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...