ONU: Lumea nu reușește să scape de foamete până în 2030. În prezent, 9,8% din populația globului suferă de foame

Trebuie să tragem un semnal de alarmă: obiectivul de eliminare a foametei până în 2030 se depărtează periculos de mult, au prevenit, recent, ONU cinci agenții internaționale pentru securitate alimentară, transmite BMTV.

Speram că azi lumea să iasă din criza Covid-19, dar pandemia este în continuare aici, agravată de conflicte și alte urgențe, a subliniat directorul general al FAO, Qu Dongyu.

Fondul internațional pentru dezvoltare și agricultură, UNICEF, Programul alimentar mondial și OMS estimează, în cadrul unui raport, că între 702 și 828 de milioane de persoane au fost afectate de foamete în 2021, respectiv 9,8% din populația globului.

Este vorba despre 46 de milioane de persoane în plus afectate de acest flagel față de anul 2020 și 150 de milioane în plus față de 2019, doi ani marcați profund de pandemia de Covid-19.

Potrivit FAO, ”lumea se depărtează de obiectivul de eliminare a foametei, a insecurității alimentare și a malnutriției sub toate formele până în 2030”, subliniază ONU.

670 de milioane de persoane vor suferi din cauza foametei în continuare până la sfârșitul acestui deceniu, un număr similar celui înregistrat în 2015, când acest obiectiv a fost fixat de comunitatea internațională.

Dacă nu vor fi luate măsuri drastice ”toate eforturile noastre vor servi numai pentru a reduce efectele marilor crize știute, regretă președintele Fondului internațional pentru dezvoltare și agricultură Gilbert Houngbo.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...