ONU: Zece milioane de persoane au fugit din casele lor în Ucraina. 90% sunt copii și femei

Zece milioane de persoane și-au părăsit casele din cauza războiului devastator declanșat de Rusia, a declarat, duminică, Înaltul Comisariat ONU pentru refugiați, Filippo Grandi,transmite AFP.

Războiul din Ucraina este atât de devastator încât zece milioane de persoane au fugit, fie s-au deplasat în interiorul țării, fie s-au refugiat în alte țări, a declarat Filippo Grandi pe Twitter.

Printre responsabilitățile celor care au declanșat acest război este suferința provocată civililor care sunt obligați să-și părăsească locuințele.

Agenția ONU pentru refugiați (HCR) a precizat, duminică faptul că 3.389.044 de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie, și că 60.352 sunt în exod.

Aproximativ 90% dintre persoanele care s-au refugiat sun femei și copii. Bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani pot fi oricând chemați să se înroleze și nu pot părăsi țara.

Unicef, Agenția Națiunilor Unite pentru Copii, a declarat că 1,5 milioane de copii fac parte din aceste convoaie care s-au refugiat în străinătate și a prevenit că riscurile de trafic și exploatare de persoane sunt ”reale și în creștere”.  

Organizația internațională pentru migrații (OIM) a ONU a anunțat săptămâna trecută (miercuri) că 162.000 de resortisanți ai unei terțe țări au fugit din Ucraina în statele vecine.

Înainte de conflict, populația Ucrainei număra 37 de milioane de locuitori în regiunile controlate guvernamental, excluzând Crimeea anexată de Rusia și regiunile separatiste proruse din Est.

Iată țările și numărul refugiaților, potrivit HCR: Polonia – 2.050.393; România – 527.247 (majoritatea se îndreaptă către alte țări); Moldova – 362.514 (majoritatea se îndreaptă către România și alte țări); Ungaria – 300.000; Slovacia – 245.569; Rusia -184.563; Belarus – 2.548.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...