OpenAI va lansa Sora, aplicaţie AI pentru a crea videoclipuri scurte

Publicat: 18 feb. 2024, 22:17, de Ovidiu Zară, în Internațional , ? cititori
OpenAI va lansa Sora, aplicaţie AI pentru a crea videoclipuri scurte

OpenAI, compania americană din spatele chatbot-ului ChatGPT și a generatorului de imagini Dall-e, va scoate pe piaţă o aplicație AI, Sora, care poate produce videoclipuri realiste scurte.

Aplicația, numită Sora, poate crea videoclipuri de înaltă calitate, de până la un minut, folosind o comandă text scurtă numită prompt. Aplicația poate, de asemenea, să transforme o fotografie într-un videoclip sau să extindă un scurt videoclip.
Deocamdată instrumentul nu este disponibil publicului, ci este testat de un număr limitat de creatori.
Compania a adăugat că siguranța va fi esențială și că Sora se va confrunta cu teste contradictorii, cunoscute sub numele de red-teaming, în care utilizatorii dedicați încearcă să facă platforma să eșueze, să producă conținut inadecvat sau să devină „necinstită”.

Google, Meta și startup-ul Runway ML se numără printre companiile care au prezentat deja o tehnologie similară. Dar calitatea înaltă a videoclipurilor afișate de OpenAI a surprins observatorii, ridicând în același timp îngrijorări cu privire la implicațiile etice și sociale. Recent, Open AI a fost dat în judecată de New York Times și de unii autori pentru că au folosit lucrări protejate prin drepturi de autor pentru a instrui ChatGPT. OpenAI a avertizat că „modelul actual are puncte slabe”, cum ar fi confuzia dintre stânga și dreapta sau eșecul de a menține continuitatea vizuală pe toată durata unui videoclip.