Opera Națională București a suspendat concertele pentru două săptămâni: 10 angajați, confirmați cu Covid-19

Opera Națională București a suspendat toate concertele timp de două săptămâni, după ce 10 angajați au fost infectați cu coronavirus. Decizia de suspendare a activității vizează toate spectacolele, iar artiștii vor face doar studiu individual, anunță directorul Operei, Ștefan Ignat.

„Septembrie era o lună pentru pregătirea începerii stagiunii, la 1 octombrie. Noi am hotărât cu o lună în urmă să facem concerte în această perioadă, ca să oferim publicului concerte în aer liber, cu respectarea tuturor normelor, ceea ce s-a și întâmplat. Din nefericire, la promenada Operei, un caz, nespunând că e infectat, i-a infectat și pe o parte din angajați, din soliști. Ar fi multe de spus, dar și angajatul are obligația de a purta mască, de a se spăla pe mâini, de a avea grijă de el. Ceea ce nu s-a întâmplat la acești 10 oameni care au intrat în Opera Națională, au făcut poze fără să li se dea voie, fără mască, îmbrățișându-se. Aici este problema. Ceilalți participanți nu s-au îmbolnăvit, au respectat regulile.

Mai sunt și oameni care nu înțeleg faptul că trebuie să poarte mască în interiorul clădirii, fără a face poze, fără a se îmbrățișa”, a spus Ignat la Digi24.

Conform directorului Operei, din fotografii a dedus că punctul zero a fost o domnișoară de la Conservator, care după concert a făcut poze cu profesorul, și colegii.

„DSP a fost anunțat a doua zi, imediat s-au luat măsurile ce se impuneau, toți cei văzuți de mine în fotografii au fost trecuți în izolare. COVID nu s-a răspândit în Operă. Focarul este închis, nu avem de ce ne face griji, nici spectatorii nu au de ce să-și facă griji”, a mai spus Ignat.

Acesta a precizat că toți cei infectați se simt bine și sunt asimptomatici.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole