Operație de succes la Milano

Neurochirurgii de la spitalul Niguarda din Milano au efectuat, cu mare succes, o operație de îndepărtare a unui anevrism considerat gigant de către specialiști, el având 4 centimetri în diametru. Acesta a fost descoperit de medici, după ce o tânără în vârstă de 24 de ani a făcut tot felul de investigații, ca urmare a unei dureri severe de cap, care nu trecea cu nimic.

Până să ajungă la spitalul Niguarda din Milano, tânăra a umblat prin mai multe spitale, dar peste tot i s-a spus că nu se poate opera ce are ea. Anevrismele, în medicină, sunt numite giganți dacă au în jur de 2,5 centimetri, iar al ei avea 4, deci, aproape dublu. Toți medicii i-au spus că poate să se considere, deja, moartă. Încă pe picioare, da, dar fără șanse de supraviețuire la așa anevrism.

Că nu se operează și nu se scapă de ce are ea. Dar, când fata era mai disperată, la spitalul Niguarda din Milano i s-a spus să se pregătească de operație. Va fi salvată. Lucru care s-a întâmplat. Intervenția chirurgicală a durat șapte ore. Anevrismul a fost îndepărtat și fluxul de sânge s-a făcut corect în vasele cerebrale, la astea având un rol definitoriu tehnologia modernă.

Tânăra acum e bine. „ Anevrismul cerebral este o patologie dobândită în care peretele unei artere cerebrale devine subțire și formează un balon care amenință să explodeze. În acest caz a fost o umflare a arterei carotide interne cu diametrul de 4 centimetri, iar anevrismele sunt definite ca giganți dacă au peste 2,5 centimetri ”, a declarat după operație dr. Marco Cenzato, director Neurochirurgie.

De asemenea, acesta a mai arătat că, din păcate, cel mai adesea, anevrismele nu dau semne că sunt acolo și sunt găsite din întâmplare, la alte investigații. Ele nu sunt doar periculoase, ci, de multe ori, chiar fatale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...