Opinia ministrului Finanțelor privin legalizarea prostituției. „Statul va avea mai mulți bani când își face treaba”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, nu este de acord cu legalizarea prostituției „cel puțin în prima fază” și susține că argumentul referitor la creșterea încasărilor la buget nu este unul valabil.

„Pentru problemele altora trebuie să taxăm? În momentul în care consider că unele fenomene sunt nesănătoase pentru societate, dacă vrei să legalizezi, atunci nu faci decât să îmbolnăveşti societatea. În primă fază, nu. Haideți să vedem care sunt argumentele. Ai un fenomen toxic pe care vrei doar să îl menții.

Nu e vorba de stat, de a câștiga niște bani. Întotdeauna se ascund unii pentru niște măsuri, dacă facem asta, statul va avea mai mulți bani. Statul va avea mai mulți bani când își face treaba. Haideți să ne facem treaba pe combaterea evaziunii fiscale, pe ajustarea pe economia informală, să aducem banii din economia neagră, să avem o echitate fiscală și să avem economie care să producă taxe. Fiecare vine cu o idee, mai punem o taxă, că de fapt asta facem.

Traducând plastic ce mi-ați spus, legalizăm ca să taxăm, nu? Hai să ne vedem de regimul actual şi să îl ducem într-o zonă de confort. Adică, România, totuşi, încă nu este într-o zonă de confort a veniturilor curente sau veniturilor totale”, a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

Răspunsul ministrului vine în contextul în care, Stelian Ion, fostul ministru al Justiţiei susţinea că statul ar trebui poate, să legalizeze prostituţia pentru a avea mai mulţi bani la buget.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...