Oportunități imobiliare în Anglia: 6.000 de euro pentru o casă

O stațiune de pe malul mării din Anglia este pe punctul de a fi abandonată, după ce rezidenții au părăsit oraşul odată cu prăbușirea industriei miniere a cărbunelui, odinioară înfloritoare. Casele au fost scoase la licitaţie, unele având preţul de pornire de doar 5.700 de euro.

Mina din Horden a fost cândva renumită pentru productivitatea sa după ce a reuşit să ofere un loc de muncă pentru mii de oameni. Dar, după închiderea ei în 1987, orașul, care a găzduit cândva 4.000 de muncitori, a intrat într-o stare constantă de declin. Acum șiruri de case din zonă sunt baricadate cu scânduri, iar unele au fost scoase la licitație pentru doar 5.700 de euro, relatează The Sun.

Oraşul a fost abandonat după ce industria minieră a dispărut

Locuitorii susțin că există o problemă gravă cu consumul de droguri în cartier. Sute au abandonat cu totul orașul, mutându-se în zone mai bogate ale țării. Orașul a deținut cândva recordul european pentru cele mai multe tone de cărbune scoase într-o singură zi dintr-o mină.

S-a înregistrat o scădere dramatică a prețurilor caselor. O casă de pe strada a șasea a fost listată la 30.000 de lire sterline în aprilie anul trecut, mai puțin de jumătate din valoarea ei de 65.000 de lire sterline în 2008. „Mulți tineri se droghează acum. Şi nu doar generația tânără… ci și unii dintre cei mai în vârstă”, a declarat un fost miner.

Patru proprietăți listate pe Rightmove la sfârșitul lunii mai a acestui an au avut un preț de pornire la licitație de 5.000 de lire sterline. Vine după ce locuitorii orașului s-au plâns că unii proprietari de locuinţe la mâna a doua cumpără aceste case într-o clipă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...