Opozant rus în comă. Cazul Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi, aflat în comă indusă după o presupusă tentativă de otrăvire, a fost transferat sâmbătă dimineață la Berlin pentru tratament. Apropiații activistului spun că este într-o stare foarte îngrijorătoare.

Activistul rus a fost transportat la Berlin și internat la spitalul Charité. Apropiații lui Navalnîi insistă că acesta a fost otrăvit după ce a băut un ceai. Producătorul de film Jaka Bizilj este directorul fundației care a inițiat și finanțat mutarea lui Navalnîi în Germania. Jaka Bizilj, directorul fundaţiei Cinema pentru Pace: “Vreau să spun doar că viaţa unui om sănătos este brusc în pericol. Ar fi putut să moară, asta se poate în continuare. Nu ştiu. Este ceva ce trebuie analizat de experţii de la spitalul Charité. Nu este numai problema dacă supravieţuieşte, ci şi care sunt urmările, dacă va supravieţui şi va reveni complet la normal”.

A fost deja victimă

Spitalul Charité din Berlin a început “teste de diagnostic extinse”, informează dpa, potrivit agerpres.ro. “După ce vor finaliza examinările şi după ce se vor consulta cu familia, medicii vor face comentarii cu privire la boală şi la următorii paşi de tratament. Examinările medicale vor lua ceva timp”, a anunţat spitalul din Berlin.

Principalul adversar al Kremlinului, ale cărui informări publice denunţând corupţia elitelor ruse se bucură de multă popularitate pe internet, a fost deja victimă a unor atacuri fizice. “FBK (Fondul de combatere a corupţiei) îşi continuă activitatea”, a declarat pe Twitter chiar înainte de decolare Ivan Jdanov, directorul acestei organizaţii fondate de Aleksei Navalnîi.

În ultimii ani, mulţi adversari ai regimului de la Moscova au fost victime ale otrăvirii sau au denunţat astfel de otrăviri, atât în Rusia cât şi în străinătate. Autorităţile ruse au negat întotdeauna orice responsabilitate.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole