Opozantul rus Aleksei Navalnîi, laureat al premiului Saharov 2021 al Parlamentului European

Parlamentul European a decernat, miercuri, premiul Saharov 2021 pentru apărarea drepturilor omului și libertatea de gândire opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, a anunțat președintele acestei adunări, italianul David Sassoli.

Aleksei Navalnîi a combătut în mod constant corupția regimului lui Vladimir Putin. Aceasta l-a costat libertatea și aproape viața”, a precizat pe Twitter președintele Parlamentului european, care a reiterat apelul său la eliberarea imediată a lui Aleksei Navalnîi.

Decernarea acestui premiu lui Navalnîi a fost salutată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Occident. Acest premiu reprezintă recunoașterea rolului important pe care l-a jucat mai mulți ani  pentru apărarea valorilor democrației și de a fi o voce puternică în Rusia, a spus șeful Alianței Atlantice în fața presei, la Bruxelles, precizează Europe 1.

Principalul opozant a lui Putin, Aleksei Navalnîi a fost otrăvit şi a a stat mai multe luni în convalescenţă la Berlin. A fost arestat la întoarcerea sa la Moscova în ianuarie 2021, iar în prezent execută o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi jumătate, din care mai are de efectuat peste doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole