Opt bărbați reținuți pentru tâlhărie. Ei ar fi furat bani și droguri de la traficanți

Oamenii legii au efectuat luni 10 percheziții în Ploiești într-un dosar de tâlhărie calificată, lipsire de libertate și furt calificat. Agresorii sunt bănuiți că au sustras bani şi substanţe psihotrope dela persoanele tâlhărite, anunță IPJ Prahova.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au efectuat 10 percheziţii în municipiului Ploieşti, la 8 persoane bănuite de săvârşirea a 3 infracţiuni de tâlhărie calificată, 3 infracţiuni de lipsire de libertate şi o infracţiune de furt calificat din locuinţă. Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu finalul lunii noiembrie, persoanele ar fi abordat părţile vătămate sub pretextul cumpărării de substanţe cu efecte psihotrope, după care, prin ameninţări şi violenţe, le-ar fi deposedat de bani şi de aceste substanţe. Două dintre infracţiunile de tâlhărie ar fi fost comise în locuinţele persoanelor vătămate”, precizează IPJ Prahova într-un comunicat citat de Agerpres.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 25.000 de lei.

La percheziţii au fost ridicate bunuri susceptibile a fi utilizate la comiterea faptelor, respectiv arme albe, telefoane mobile, precum şi substanţe susceptibile a avea efecte psihotrope.

Cele opt persoane vor fi audiate la sediul Poliţiei municipiului Ploieşti.

La activităţi au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti. Acţiunea a beneficiat de suportul operaţional al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...