Opt școli din Sectorul 4 al Capitalei sunt dezinfectate de urgență

Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a unor săli de curs de la opt unități de învățământ, după ce în ultimele 24 de ore, câte o persoană din fiecare dintre școli a fost  confirmată pozitiv la Sars-Cov-2.

Unitățile școlare aflate în această situație sunt următoarele:

  • Școala Gimnazială nr. 190 – o elevă.  
  • Școala Gimnazială nr. 97 – un elev.
  • Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti – un cadru didactic.
  • Școala Gimnazială „Mărțisor” – un cadru didactic
  • Școala Gimnazială „Eremia Grigorescu” – o persoană, secretarul unității.
  • Școala Gimnazială nr. 129 (Grădinița, școala se află deja în scenariul rosu) – o persoană, îngrijitoare la grupă.
  • Școala Gimnazială nr. 194 – un cadru didactic
  • Colegiul Național „Gheorghe Șincai” – un elev.

Ca și  în cazurile din zilele precedente, autoritatea locală va asigura, la cererea Direcției de Sănătăte Publică, și testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu persoanele confirmate pozitiv la coronavirus și va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activitățile de învățare la clasele din care elevii mentionați mai sus făceau parte vor fi mutate în sistem online. 

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică București, în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile. La apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiaşi unităţi de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale unităţii de învăţământ pe o perioada de 14 zile de la data de debut al ultimului caz, prin decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole