Optimism turcesc: Progrese la tratativele ruso-ucrainene?

Potrivit cotidianului turc Hürriyet, oficialii turci se declară optimiști: ”Turcia afirmă că, la tratativele ruso-ucrainene desfășurate, marți, la Istanbul, progresele au fost substanțiale”, titrează cotidianul.

În acest sens, cotidianul îl citează pe ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, care ar fi declarat: “Astăzi, suntem fericiți să constatăm că apropierea dintre cele două părți a crescut mai mult ca oricând și că s-a ajuns la o înțelegere în privința mai multor probleme”.

Mai mult, în același ziar,negociatorul ucrainean, David Arakamia, spune că „există suficiente condiții în vederea unei întâlniri directe între președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și președintele rus, Vladimir Putin”.

Presa franceză, mai puțin optimistă

Presa americană pare să întărească și ea informațiile din presa turcă. Revista Newsweek titrează și ea că „Putin și Zelenski s-ar putea întâlni în curând pentru tratative de pace”. Iar cotidianul american The Washington Post afirmă că,” în urma tratativelor de la Istabul, Ucraina speră să se încheie un acord de încetare a focului”. Același ziar îl citează pe ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, care  afirmă că, „acum, țara sa se va concentra în principal asupra unor probleme de ordin umanitar”.

În presa franceză, jurnaliștii se arată mai puțin optimiști. Ziarul Le Monde citează surse din Moscova, care ar fi spus că „Rusia ar dori să-și reducă radical operațiunile din zona Kievului”. Dar tot Le Monde afirmă că „Washingtonul se îndoiește că Rusia ar vorbi chiar serios”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole