Oradea, pe primul loc în topul celor mai frumoase orașe din Europa în 2022

Prima în topul celor mai bune destinații Art Nouveau din Europa este Oradea, potrivit europeanbestdestinations. În afară de acestea, în toate cele 10 orașe veți găsi un patrimoniu arhitectural Art Nouveau de excepție.

Oradea

Surprinzător sau nu, primul în topul celor mai frumoase destinații din punct de vedere monumental, este Oradea. Considerat adesea unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Oradea este numită și „La Petite Paris” pentru frumusețea clădirilor sale și pentru bunul gust al construcțiilor sale de o bogăție artistică rară.

Budapesta

Capitala Ungariei, Budapesta este, fără doar și poate, și capitala Art Nouveau din Europa.

„Secesiunea maghiară ” este unul dintre curentele majore ale Art Nouveau. Printre obiective, nu uitați să descoperiți capodoperele lui Ödon Lechner, Gaudi ungur.

Barcelona

Anul acesta descoperi art nouveau catalan numit și „Modernismul”. Cel mai simplu mod de a descoperi modernismul catalan este, evident, să vizitezi capodoperele arhitectului Gaudi.

Aveiro

„Veneția Portugaliei ” s-a clasat printre cele mai bune destinații de vizitat din Portugalia și cele mai bune pietre ascunse din Portugalia . Este o destinație pe care trebuie să o puneți în fruntea listei de dorințe de călătorie, dacă doriți să combinați „Pauza arhitecturală în oraș” și vacanțele la plajă însorită.

Darmstadt

Unul dintre simbolurile acestei mișcări artistice din orașul nemțesc sunt clădirile arhitectului Joseph Maria Olbrich, căruia îi datorăm „Mathildenhöhe” cu Turnul de Nunți finalizat în 1908.

Subotica

În timpul șederii dumneavoastră în Subotica nu ratați să vizitați „Marea Sinagogă” dar și „Primăria”, „Palatul Raich” și multe alte case și palate care sunt martorii dezvoltării Art Nouveau în acest oraș din Serbia.

Riga

Riga este considerată „ Capitala Art Nouveau a Europei de Nord ”. Nu ratați pe lista de clădiri Art Nouveau din Riga: prima clădire în stil Art Nouveau de la „Audeju Iela numărul 7”, fațada Casei Societății Letone din Riga de la Merkela Iela 13, realizată de unul dintre maeștri. de artă letonă Janis Rozentals.

Terrassa

Orașul membru al rețelei europene Art Nouveau , Terrassa, de origine medievală, a cunoscut o adevărată explozie industrială în secolul al XIX-lea odată cu industria textilă care a modificat considerabil aspectul vechilor cartiere.

Ljubljana

Stilul Art Nouveau din Ljubljana a fost puternic influențat de așa-numita mișcare „Secesiune” din Austria , deși un stil specific Sloveniei s-a dezvoltat la începutul secolului al XX-lea.

Viena

Art Nouveau este un stil artistic de mare importanță în Viena . Nu se limitează la fațade și îl veți găsi și în picturile lui Egon Scheile și Gustav Klimt.

Art Nouveau este un stil inspirat din natură, cu flori, animale, în totală opoziție cu industrializarea masivă a secolului al XIX-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...