Orădean, reclamat că ar crește 200 de șobolani în apartament. Animalele erau hrană pentru 3 pitoni

Publicat: 31 oct. 2022, 22:08, de Florentin Lucaniuc, în ESENȚIAL , ? cititori
Orădean, reclamat că ar crește 200 de șobolani în apartament. Animalele erau hrană pentru 3 pitoni

Un bărbat din Oradea are pasiuni „mai altfel”. După ce a fost prins că a aruncat la ghena de gunoi a blocului 3 pitoni, acum un coleg de serviciu a alertat autoritățile din nou. Tânărul crește în captivitate 200 de șobolani, animale care ar fi fost hrană pentru cei 2 șerpi abandonați. 

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bihor face cercetări după ce un tânăr din Oradea a abandonat la gunoi trei pitoni în cartierul Rogerius. Comisarul șef Sever Șerbănescu spune că tânărul nu a vrut să spună sursa din care și-a procurat pitonii.

Acum autorităţile sunt din nou în alertă după ce au primit un telefon de la un bărbat care s-a prezentat ca fiind un coleg de muncă de-al tânătului, a anunțat că acesta crește în captivitate 200 de șobolani pe care îi folosea drept hrană pentru şerpi. Conform colegului, orădeanul ar mai creşte pe undeva şi alţi pitoni. Comisarii bihoreni ai Gărzii de Mediu verifică acum beciurile şi alte locaţii unde tânărul ar fi putut ascunde animalele. Acesta s-a mutat din locuinţa unde stătea cu chirie şi nici nu mai răspunde la telefon inspectorilor de la Garda de Mediu.

„Sunt îngrijorat de astfel de situații, deoarece mâine îi vine cuiva ideea să aducă ouă de șerpi constrictori, de anaconda, de mamba, de orice reptilă. Și nici nu vreau să mă gândesc dacă tânărul punea vipere la gunoi ce se putea întâmpla. Problema e că noi nu avem definit ce înseamna animale periculoase. Au fost situații, cum e cazul de pe strada Feldioarei din Oradea, unde cresc boa, anaconda, pitoni. I-au procurat de la pet-shop. Norocul a fost cu doamna ofițer de la Poliția Animalelor care e medic veterinar și e cunoscătoare, fiindcă și în acel caz situația putea deveni periculoasă cu copiii”, ne-a spus Sever Şerbănescu.

Conform comisarului şef nu oricine ar trebuie să poată să crească astfel de animale. Cu toate acestea nu există reglementări în acest sens.

„Acum lucrez la o propunere legislativă pe care o înaintez domnului prefect pentru a putea controla acest fenomen”, ne-a spus comisarul șef Șerban Serbescu.