UEFA ia în calcul să reducă numărul orașelor care vor găzdui EURO 2021. Bucureștiul este pe listă

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a prezentat două scenarii cu privire la organizarea Campionatului European de fotbal, amânat pentru anul viitor. Într-un scenariu optimist, stadioanele ar putea găzdui fani, dar la capacitate redusă.

„Pentru moment, planificăm Campionatul European să iasă exact așa cum vrem să fie. Cu fani, fără fani sau cu 30, 50 sau 70 la sută (din capacitatea stadioanelor)”, a declarat oficialul UEFA, potrivit Daily Mail.

 Dacă numărul de cazuri COVID-19 va continua să crească, există posibilitatea ca turneul final să se dispute în mai puține țări.

„Teoretic, putem organiza Campionatul European în 12, 11, 10, trei sau chiar o singură țară. Suntem pregătiți pentru orice. Evident, în februarie am spus că Euro 2020 se va disputa normal, conform planificării inițiale, cu stadioane pline în vara lui 2020, dar totul s-a schimbat într-o singură lună de zile”, a adăugat Ceferin, potrivit publicației engleze.

Cea mai importantă competiție de fotbal între țări, din Europa, urmează să se dispute anul următor, în 12 orașe. Arena Națională din București ar urma să găzuiască trei meciuri din faza grupelor și unul în cadrul optimilor de finală.

În ce orașe ar urma să aibă loc meciurile de fotbal:

  • Grupa A: Roma și Baku
  • Grupa B: St. Petersburg și Copenhaga
  • Grupa C: Amsterdam și București
  • Grupa D: Londra și Glasgow
  • Grupa E: Bilbao și Dublin
  • Grupa F: Munchen și Budapesta

Partida de deschidere este programată să se dispute la Roma, în timp ce finala va avea loc pe stadionul Wembley, din Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...