Orașul „actualizat”: Bangkok nu se va mai numi așa!

Consiliul Academic Regal al Thailandei a anunțat schimbarea numelui oficial străin al capitalei țării, din Bangkok, în Krung Thep Maha Nakhon! Acest lucru se afirmă într-un comunicat emis de către consiliul menționat.

În document se subliniază, însă, că vor putea fi folosite ambele denumiri – Bangkok și Krung Thep Maha Nakhon. Consiliul de Miniștri a aprobat și proiectul de actualizare a denumirilor țărilor, teritoriilor, zonelor administrative și capitalelor. Acesta a actualizat ortografia țărilor, teritoriilor, zonelor administrative și capitalelor în dicționarul denumirilor geografice internaționale „pentru a reflecta situația actuală”.

Dacă Krung Thep Maha Nakhon devine numele străin oficial al capitalei, atunci Bangkok va fi trecut între paranteze. Capitala Thailandei a fost întotdeauna cunoscută în limba thailandeză drept Krung Thep Maha Nakhon, în timp ce Bangkok era numele istoric englezesc. Consiliul a anunțat utilizarea Bangkok ca nume oficial în noiembrie 2001, potrivit tass.ru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...