Situație gravă la Bacău: orașul nu are apă potabilă de trei zile. Primăria a cumpărat 132.000 de litri de apă pentru populație

O avarie produsă luni la magistrala de aducțiune de la Valea Uzului a lăsat fără apă potabilă întreg municpiul Bacău. Este a treia zi în care băcăuanii nu au apă, iar situția va mai persista cel puțin până joi.

Pentru a rezolva – parțial – acestă situație, Primăria Bacău a achiziţionat, miercuri, 132.000 litri de apă potabilă care va fi distribuită populaţiei.

“Apa potabilă este împărţită băcăuanilor prin 11 puncte de distribuire, între orele 08:00- 18:00”, a precizat primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, citat de Agerpres.

Persoanele aflate în carantină care apelează numărul de telefon 0733.551985 primesc apă potabilă la domiciliu prin intermediul reprezentanţilor Poliţiei Locale, respectându-se condiţiile impuse de pandemie.

Persoanelor cu dizabilităţi şi celor imobilizaţi la pat, precum şi persoanelor vârstnice aflate în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), li se distribuie apă la domiciliu de către reprezentaţii DAS şi voluntarii de la Crucea Roşie.

Unităţile de învăţământ în care se derulează cursurile normal sunt aprovizionate cu apă menajeră şi potabilă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă are propria rezervă de apă şi nu a fost afectat de avarie.

Potrivit autorităților locale, lucrările la magistrala de aducţiune a apei ar urma să se încheie în cursul zilei de miercuri, dar furnizarea apei la presiune normală se va relua abia de joi, după umplerea instalaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...