Oraşul cu cea mai lungă carantină din lume a relaxat restricţiile

Melbourne, al doilea oraș ca mărime din Australia, a petrecut aproximativ 9 luni sub restricții epidemice stricte, implementate în cadrul a șase lockdown-uri începând din martie 2020. Abia acum, autoritățile au început să relaxeze restricțiile, informează Reuters.

De bucurie, oamenii au ieșit țipând la balcon și au claxonat pe stradă, cu exact 1 minut înainte de miezul nopții, adică înainte de relaxarea restricțiilor.

Multe companii, inclusiv restaurante şi chiar saloane de coafură, s-au redeschis cu această ocazie la ore neobişnuite faţă de programele lor tradiţionale de funcţionare.

Josh Mihan, proprietarul frizeriei The Bearded Man din Melbourne, a declarat pentru Reuters că programul rezervărilor sale este aproape complet pentru luna următoare şi că îi încurajează pe clienţi să îşi facă programări pentru perioada Crăciunului.

Scene asemănătoare de bucurie au fost văzute şi în cel mai mare oraş al Australiei, Sydney, în urmă cu aproape două săptămâni, când autorităţile locale au început să relaxeze restricţiile antiepidemice, după ce rata vaccinărilor anti-COVID-19 a crescut considerabil.

Puţin peste 70% dintre adulţii din Australia sunt de acum vaccinaţi cu schemă completă şi mulţi dintre rezidenţi plănuiesc să călătorească din nou în străinătate pe măsură ce restricţiile adoptate la frontierele internaţionale ale ţării vor începe să fie relaxate în noiembrie.

De la 1 noiembrie, turiştii internaţionali vaccinaţi cu schemă completă care vor sosi în Sydney şi Melbourne nu vor mai trebui să stea în carantină.

Este o zi minunată – Australia este pregătită să decoleze”, a declarat prim-ministrul ţării, Scott Morrison, la scurt timp după anunţul făcut de compania Qantas.

Precedentul record era deţinut de capitala Argentinei, oraşul Buenos Aires, care a rămas anul trecut în lockdown timp de 234 de zile consecutive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...