Orașul din România unde vânzarea de ghiocei ”fără autorizație” este considerată ”infracțiune”

Publicat: 07 mart. 2024, 23:41, de Cezar Andrei, în SOCIAL , ? cititori
Orașul din România unde vânzarea de ghiocei ”fără autorizație” este considerată ”infracțiune”
Orașul din România unde vânzarea de ghiocei ”fără autorizație” este considerată ”infracțiune”

Vânzarea fără autorizație a ghioceilor, precum și a altor asemenea plante sau a fructelor de pădure reprezintă infracțiune și se sancționează cu amendă contravențională, transmite Poliția Locală Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Sfântu Gheorghe, activităţile de comerţ pe străzi, în pieţe, parcuri, stadioane, în zonele de agrement şi în alte locuri publice pot fi desfăşurate numai pe baza unui contract pentru ocuparea domeniului public încheiat cu Primăria.

Poliția Locală le-a pus gând rău vânzătorilor ilegali de urzici

Polițiștii locali se laudă cu capturi ”impresionante” de ciuperci, urzici, leurdă , fructe de pădure și plante medicinale, în urma cărora au aplicat nu mai puțin de 14 amenzi contravenționale în valoare de 1.000 de lei, dar și 4 avertismente.

Citește și: Poliția Locală Sector 2, cheltuieli de peste 230.000 de lei într-o singură zi pe imprimante și servicii de mentenanță EXCLUSIV

”În 2023, poliţiştii locali au identificat nouă cazuri de comerţ stradal cu ciuperci, două cazuri de vânzare neautorizată a urzicilor, un caz de comerţ stradal cu leurdă, două cazuri de comerţ stradal cu fructe de pădure şi patru cazuri de vânzare neautorizată a unor plante medicinale, fiind aplicate 14 amenzi contravenţionale în valoare totală de 1.000 lei şi 4 avertismente scrise. În majoritatea cazurilor, comercianţii nu sunt locuitori ai municipiului, ci provin, în general, din satele Hetea şi Araci. Tot ei sunt cei care vând şi bujori (Bulbuc de munte), specie considerată pe cale de dispariţie, dar care, de obicei, nu este protejată”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

De asemenea, polițiștii locali au constat că acești comercianți sunt însoțiți adesea de persoane care cerșesc.

”Soluţia cea mai bună ar fi dacă s-ar găsi o formă legală prin care aceste persoane, care trăiesc într-o sărăcie lucie, să intre în legalitate, iar în acelaşi timp, să se reducă prezenţa cerşetorilor, veniţi împreună cu persoanele care se ocupă de comerţul stradal neautorizat”, se menţionează în comunicat.